söndag 2 maj 2010

Fålhagen inte med i hittaut.nu

En av punkterna i hittaut.nu

Nu i dagarna har alla Uppsalabor fått en trevlig överraskning i brevlådan - nämligen en orienteringskarta över Uppsala, med ca 45 punkter som man kan besöka och vara med och tävla om fina priser. Satsningen heter hittaut.nu och är en satsning för att få fler människor att gå ut och röra på sig. Främst i naturen tror jag, men vissa av punkterna är i stan också.

Tråkigt nog finns bara västra sidan av Uppsala med på kartan. Jag vet att vi inte har särskilt mycket natur här i Fålhagen, men det finns fina parker, och även fina hus man kunde upptäcka om man gav sig ut hit. Och om tex Gränby och Gamla Uppsala vore med på kartan så finns det riktigt fina naturområden där. Men kartan kanske utvidgas mot denna del av staden, det skulle ju släppas typ tio nya punkter varje månadsskifte läste jag.

1 kommentarer:

Henrik Göhl sa...

Hej!

Kul att ni har upptäckt hittaut.nu. Anledningen till att bara halva staden finns med på årets karta är att det helt enkelt saknas en modern orienteringskarta över dom flesta stadsdelar öster om järnvägen, däribland Fålhagen. Men det har vi tänkt att åtgärda så kartritning pågår. Men ni får hålla er till tåls ända till nästa år. I april 2011 räknar vi med att släppa en karta som täcker HELA Uppsala.

Mvh Henrik Göhl, Projektledare hittaut.nu/uppsala

Skicka en kommentar