lördag 1 maj 2010

Solen skiner på säljare och mäklare i det attraktiva Fålhagen




















Sitter och dricker morgonte så här dagen efter sista april. Jag har lite ont i halsen och känner att kroppen behöver väckas med lite te. Jag läser även gårdagens UNT och upptäcker att vår trevliga stadsdel nu ligger på andra plats vad gäller medelpris per kvadratmeter. Det kostar i snitt hela 27 917kr per kvadratmeter för att köpa en lägenhet här. Dock måste man komma ihåg att priserna kan påverkas om man sålt många lägenheter i Tripolis eller Port Athur för i de husen är priserna högre än i området som helhet. Det konstiga är att priserna gått ner med 0,6%! Vilken stadsdel ligger etta på listan? Jo, Främre Luthagen där man får betala hela 33 629kr för en kvadratmeter! Horribla priser både i Fålhagen och Luthagen. Fascinerande :).

I botten av prislistan ligger Stenhagen där en kvadratmeter kostar endast 6 544kr. Då måste man dock komma ihåg att månadsavgiften i Stenhagen är skyhög! Varför ska man köpa en bostadsrätt som är billig bara för att tvingas betala horribla månadsavgifter.

UNT undrar också varför priserna för en lägenhet på 65kvm sjunker med en halvmiljon bara man går över Tycho Hedéns från Fålhagen till Sala backe. Intressant. Ja, alltså Sala backe ligger ju klart och tydligt utanför stadskärnan, det är inte så att man därifrån går till centrum i första hand. Det kan man lätt göra om man bor i Fålhagen. Bor man i Fålhagen, åtminstone i främre Fålhagen så kan man gå till centrum när som helst, oavsett hur bussarna går. Det är den frihet som man är redo att betala de höga kvadratmeterpriserna för i Fålhagen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar