fredag 26 juli 2013

Fler motionsalternativ

Har du inte testat Hittaut.nu:s kontroller så ska du göra det! Det finns kontroller med olika svårighetsgrad. På kartan ser ni om kontrollerna är barnvagnsanpassade eller inte. Det är jättekul! Se dock upp att du inte krockar med naturen så som jag gjorde i april. Det är inte skönt att få en fingertjock gren bara några centimeter ifrån ögat.  Ta det lugnt och njut av naturen istället! Även om du tvingas lämna Fålhagen så är det väldigt värt det! Hitta ut.nu är det roligaste sättet att kombinera motion och lära känna Uppsala.

Tycker du att din form nu behöver en skjuts så kan jag rekommendera 2-3 varv runt slottet. Man börjar med att springa uppför från Carolina Redivivas håll. Sedan springer man genom slottsgården och rullar ner för trappan och genom valvet. När nedförbacken tar slut så svänger man till vänster. Nu har du en riktigt tuff nedförsbacke framför dig. Ta det lugnt! Sedan tar man till höger och springer längs Akademiska, på parksidan. Så småningom kommer man till Dag H:s väg, där tar man grusvägen till höger mot slottet för att svänga till höger och ta den väldigt branta nedförsbacken en gång till. Väl i backen tar man cykelvägen till vänster. Så småningom hamnar man till BJ. Då är det bara att springa backen upp mot Carolina och sedan upp till slottet och detta upprepar man 2-3 varv så behöver man inte träna på ett tag.

Där hade du några tips om löpning för en fålhagenbo. Tyvärr så är möjligheterna till löpning begränsade i själva Fålhagen. Jag ska se till att lägga ut några sådana rundor också så småningom. Just det, bilden högst upp är Tilltuggs godaste rätt: köttgrytan! Den är grymt god och bilden ersätter bilden på mitt blödande ansikte. Niina tyckte inte att vi skulle skrämma läsare från att bege sig ut i skogen.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar