måndag 11 juli 2011

Aktivism på en stadsdelsblogg















Den somriga Lecheserien fortsätter inom kort för jag har några hus kvar att presentera. Det var för några dagar sen som jag upptäckte en intressant stadsdelsblogg som handlar om Ulleråker. Ulleråker är ett område med intressant historia. På sistone har vi kunnat läsa om en cykelväg som skulle byggas där men som inte byggdes. Hela den historian är jätteintressant och jag har genom att läsa ulleråkerbloggen fått en bra bild om vad som hänt därborta. Ulleråkerbloggaren misstänker att det är snöröjningen och den ökade cykeltrafiken som lett till beslutet att bygga en ny cykelväg. Intressant. Den här händelsen visar på vikten att ha stadsdelsbloggar som specialiserar sig på att läsa om hur de boende upplever sin situation och ge utomstående mer infomation om detaljerna. Självklart ska informationen vara saklig, så som på Ulleråkerbloggen. Den bloggen heter Ullekråkor: http://ullerkrakor.blogspot.com/ .

Tänk om politiker skulle vara ännu mer öppna med sina planer och tipsade t.ex. oss stadsdelsbloggare om kommande förändringar i stadsdelen så att man kunde ha en dialog i god tid om händelser. En medborgardialog vore en bra målsättning.

Huruvida byggandet av den nya cykelvägen i Ulleråker berodde på att man ville underlätta för snöröjningen eller inte är kanske inte så viktigt. Däremot är jag väldigt glad över att man snöröjde bort hemska buskar i Tripolisparken här i Fålhagen för det ökade parkens tillgänglighet. Man behöver inte längre anstränga sig för att ta sig in i parken utan nu kan man bara glida in där och äta pickpick och njuta av Tripolishuset.

Stadsdelarna ska inte bli fornminnen där ingen utveckling får ske, men det vore bra som sagt om man informerade de boende i god tid vad det än handlar om. Mitt i Fålhagen bloggarens stadsdelsvisioner är att behålla lugnet i stadsdelen och då är jag mot alla förslag som ökar trafiken inne i stadsdelen. Skulle man få för sig att försöka göra Björkgatan till en genomfartsled så kommer Mitt i Fålhagen att engagera sig i stadsdelsaktivism :).

2 kommentarer:

Erik sa...

Jag får tacka för de varma orden.

Just idag har jag publicerat en ny drapa om cykelvägen, för såhär i efterhand framstår allt som så tydligt i Översiktsplan 2010.

Och så kan man spela Sociotopbingo :-)

Dessutom kommer jag om ett par dagar att publicera ett mycket matnyttigt tips om Mediearkivet Retriever. Använder du det?

Juuso sa...

Intressant, måste gå och läsa om cykelvägen. Imorgon skriver jag om en plats i Fålhagen som skulle kunna använda de cykelvägspengarna man sparade i Ulleråker :).

Jag använder inte Mediearkivet men då är det bara att lära sig. Har blivit inspirerad av Scribos kartor och ska ta itu med sånt i höst.

Skicka en kommentar