söndag 7 augusti 2011

Oacceptabelt att man inte ska bygga en rulltrappa vid stationen

Denna bild på en gammal tant som försöker dra upp sin väska illustrerar verkligen problemet. Lägg märke till att skylten där uppe ser ut som ett gravkors :)

Jag läste på UNT:s hemsida att Trafikverket tydligen har sagt att det inte behövs någon rulltrappa mellan spår 8 och stationstunneln, och att Maria Gardfjell har uttalat sig om hur idiotiskt detta är. Way to go Maria, säger jag! Hoppas fler påpekar det urdumma med detta. Har Trafikverket själva försökt släpa ner tunga resväskor för den otympliga trappan? Eller min cykel för den delen, som väger bly? Jag höll på att ramla och bryta nacken den gången. Jag tror allvarligt att min cykel är gjord i gjutjärn. Men det var ett sidospår... Trafikverket menar att det inte kommer att gå så mycket persontrafik på spår 8 och att det därför inte behövs en rulltrappa. För det första tror jag inte på att det inte skulle gå persontåg där med tanke på hur ofta tågen byter spår på vintrarna... Och för det andra får de bygga en till hiss då, eftersom den befintliga har varit sönder flera gånger redan.

Maria påpekar att man måste ta hänsyn till både funktionshindrade och till oss som bor på östra sidan. Det håller jag med om, särskilt nu när man ska bygga ett hotell där också! Varför kan man inte göra hela stationen användarvänlig nu när man ändå bygger om den för så många miljoner? Ett till måste är att fixa nedisningen av trappan på vintern. Man borde ha byggt ett tak över trappan. Sen har jag ett till önskemål som jag inte tror kommer att bli uppfyllt. Och det är att det vore såå skönt att kunna komma ut från stationshuset och rakt ut på östra sidan av spår 8, så man kan gå rakt hem. Om jag kommer hem trött från tåget och går upp och köper sushi/annan take away, så måste jag idag släpa ner mina tunga resväskor ner för trapporna inne i stationshuset igen, och sen upp för trappan utomhus för att komma till samma plan men på rätt sida av spåret. Utan rulltrappa som sagt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar