söndag 28 augusti 2011

Uppsala 86ers vann i Gävle

Mitt i Fålhagen-bloggarna var nog de enda uppsalabor som tagit sig till Nynäs IP för att se Uppsala 86ers spela mot Gefle Red Devils. Enligt mikrofonmannen satte Red Devils säsongens åskådarrekord och stämningen var bra och inträdet gratis :). Stämningen var på topp denna underbara sensommarkväll. Det finns nog inte många bättre sätt att spendera en sådan kväll än att titta på en spännande match i amerikansk fotboll!

Uppsala började matchen lite nervöst och 86ers hade väldigt lite bollinnehav under första halvleken. Istället var det Red Devils som öste på och ledde som värst 12-0. Mot slutet av andra kvarten kändes det som om Uppsala 86ers var på väg in i matchen. Ett långt kastspel till höger ledde till en pass interference från Red Devils sida och det gav 86ers den lilla extra energin som behövdes för att laget senare under driven kunde göra sina första 6 poäng. Pass interferencen var klar eftersom försvarsspelaren inte tittade på bollen. Hade han gjort det så han han kunnat fånga bollen istället. Ibland ska man ha tur :). Att det stod 12-6 till Red Devils i pausen kändes OK. Red Devils hade långa anfall under första halvleken, mest springspel, vilket gjorde att tiden gick jättefort.

Mitt i Fålhagen-bloggarna förflyttade sig från läktaren till andra sidan då det kändes ensamt att heja på 86ers bland alla Red Devils. Platsbytet visade sig bli mycket lyckat då vi hamnade i händelsernas centrum här på högersida av målområdet. Strax efter att jag tog denna bild kastade 86ers snabba QB bollen till WR nummer 81 som snyggt fångade bollen. Efter en lyckad 2p extra poäng ledde Uppsala helt plötsligt med 14-12. Men matchen var långtifrån avgjord med ungefär 5 minuter kvar. Det var nu båda lagens anfall vaknade till liv. Nästa gång Gefle fick bollen så lyckades de ta sig till målområdet och det betydde att Red Devils ledde med 18-14 när det var drygt 3 minuter kvar av matchen. 86ers var dessutom tvungna att vinna matchen för att vara säkra på att ta sig vidare till fortsatt spel den här säsongen.

Uppsala 86ers lyckades ta sig in i målområdet en gång till och när Uppsala 86ers gjorde 20-18 med dryga minuten kvar kändes det som att Uppsala skulle vinna matchen. Red Devils hade bara en timeout kvar så det ledde till att de var tvungna att kasta bollen. Det hade de inte gjort många gånger under matchen och det hela slutade med en interception och Uppsala fick bollen och såg till att tiden rann ut. Kul med fortsatt spel för 86ers del och Gefle gick också vidare. Efter att ha sett säsongens bästa division 1-match fortsatte Mitt i Fålhagen-bloggarna till Brasserie Absith i centrala Gävle och firade vinsten. Jag tror att gårdagens resultat betyder att Uppsala kommer att få spela sin nästa match på hemmaplan. Det är väl bra. Hoppas att man spelar matchen här i Fålhagen :).