söndag 20 november 2011

Pirrar varor
Nu har Mitt i Fålhagen testat hur det fungerar för en egenföretagare att hämta sina paket från Svava istället för Kvarnen. Jag var tvungen att köpa en pirra för att ta mina varor från hämtningsplatsen eftersom det är mycket besvärligare terräng att ta sig genom stationsområdet och det hela försvåras utav att man inte kan köra med dubbdäck på Kungsgatan. Dessutom så känns det helt obefogat att köra bil i några hundra meter för att hämta ett eller två paket. Nej, Mitt i Fålhagen-bloggaren tog sitt miljöansvar och skaffade sig en pirra. Det tog sammanlagt 40 minuter att gå till Svava, vänta på sin tur och sedan promenera tillbaka. Pirran var en smart idé och den kommer att fungera så länge det inte snöar men hur ska jag göra sen när det bli snö på marken? På den punkten var det lättare att hämta saker från Kvarnen. Men jag hoppas på att pirran fungerar även på vintern. Annars får jag väl skaffa en pulka :). Kötiderna på Svava är ganska långa så man ska inte dit för att hämta ett paket om man är stressad. Självklart finns det positiva saker med att ha postombudsmannen i Svava. Det är närmare till systembolaget med bättre sortimentet än vad som finns i Kvarnen. Det känns väldigt bra. Får man transportera privat sprit med en företagspirra?

Ser du en person släpa varor med en röd pirra här i Fålhagen så är det bara att stoppa mig så kan vi prata om stadsdelen och vad som kunde bloggas om :).

3 kommentarer:

Scribo sa...

Vilken fin pirra :) Jag skaffade alldeles nyligen en pirra från Biltema i riktigt lågprisklass. Tyvärr var hjulen av billig plast så alla stenar fastnade där och repade sedan parketten i lägenheten. Den hamnade på tippen...

Jag lovar att jag skall prata om Fålhagen med alla som ränner runt med en röd pirra :-)

Juuso sa...

Tack tack! Och grattis förresten, har glömt gratulera dig för din bloggs 5-årsdag :).Tur att jag inte köpte pirran från Biltema.

Scribo sa...

Tack för gratulationerna :) När det gäller pirror så får jag nog leta rätt på en med riktiga hjul.

Skicka en kommentar