tisdag 13 mars 2012

Fålhagen trea på barntoppen!

I senaste Uppsalatidningen stod det att Fålhagen är barnrikt! Det kan man inte alltid tro när man bor här. Särskilt i vår bostadsrättsförening känns det väldigt barnlöst. Men på listan över stadsdelar i Uppsala med flest 0-åringar per 100 invånare så hamnar alltså Fålhagen trea. Etta är Ulleråker med 2,3 barn per 100 invånare, sedan kommer Kungsängen med 2,2, och sen Fålhagen med 1,8. Vissa stadsdelar som jag trodde var barnrika, typ Eriksberg, ligger långt ner på listan med 1,2-1,3. Men kanske kan det här förklaras med att många får sitt första barn medan de fortfarande bor i Fålhagen, men sen när barnet blir lite större flyttar man härifrån.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det finns många i lågstadieåldern i Fålhagen. Vi flyttar snart dit med 7-åring och funderar på om vi valt rätt eller fel stadsdel ur den aspekten.
PS. Tack för bra blogg!

Niina sa...

Kul att du gillar vår blogg. Det är svårt att säga om det finns många i lågstadieåldern här i Fålhagen... Här nära Väderkvarnsgatan tycker jag det är ont om barn. Eller så är de mest inomhus så att man aldrig ser dem. Men bland husen/villorna längre in i Fålhagen tror jag det är mer barn. Och jag tycker absolut att ni har valt rätt stadsdel, för det är en väldigt lugn stadsdel, så man kan låta barnen gå ut på egen hand osv.

Erik sa...

Man kan hitta statistik om antalet barn i lågstadiåldern i varje stadsdel på kommunens webb.

130 av 6608 personer i Fålhagen var 7-9 år vid årsskiftet 2010-2011. 2,0% av invånarna. I exv Gottsunda är motsvarande siffra 4,0%.

Se länkar till källdata i min läsning av samma artikel:
http://ullerkrakor.blogspot.se/2012/03/ulleraker-bebistataste-stadsdelen.html

Skicka en kommentar