måndag 19 mars 2012

Stadsdelar behöver parker


Mitt i Fålhagen har bestämt sig för att göra ett inlägg i Seminarieparksdebatten. I Fålhagen är det ont om stora parker, och det är synd. Alla människor mår bättre om de har närhet till en ordentlig park eller natur, vare sig man använder den för att promenera, spela boll, eller ha picknick. Dessutom blir stadsdelarna betongöknar utan vilda djur och växter när parkerna försvinner.

I fallet Seminarieparken så försvinner parken visserligen inte helt, men dels blir den mindre, dels mer otillgänglig, och dels kommer en del av de gamla träden att huggas ner. Just nu samlar Seminarieparkens Vänner in namnunderskrifter för att få kommunen att hålla en folkomröstning om Seminarieparkens framtid. Vi har skrivit under, gör det ni med, om ni vill bevara Uppsalas parker. Gå gärna in på http://www.seminarieparken.se/ och läs mer.

Jag tycker att det finns mycket plats man hellre kan bygga på än parkmark: bland annat gamla industritomter, bygga på våningar på befintliga hus, samt bygga på åkermarken runt stan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar