tisdag 9 oktober 2012

Centralpassagen och ballonger

Undrade du också vad som hände vid centralpassagen i söndags kl. 18? Jag var på väg till Fålhagens enda riktiga café Wayne's Coffee när jag såg detta. Eftersom jag är en nyfiken typ så gick jag fram till ballongerna och frågade. Min kompis trodde nämligen att man firade nåt. Det var landskapsarkiteketsstudenter (är det ett ord?) som testade rumsaspekter, typ vad skulle hända om man hade ett tak här eller att vi ska upptäcka utrymmet ovanför oss. Om jag inte förstod det hela helt fel. Ballongerna var tydligen tacksamma för att leka tanken. Dessutom så var de av samma färg som lamporna i Simon & Tomas inredda sushirestaurangen på stationen.

Ballongerna fick mig att tänka på hur bra det vore med ett färgglatt, kanske rent av genomskinligt tak över centralpassagen. Varför? Jo...Ett tak vore bra (även om det skulle ta bort frihöjdsaspekten), men då röstar jag  för två andra viktigare aspekter. Jag kunde tänka mig tak här:
  • Ovanför trappan så att den går att använda på vintern (skapa någonting riktigt färglatt och funktionellt där)
  • Alternativ 2 att man bygger ett tak mellan utgången från resecentrum till rulltrapporna upp till spåren. Det var varit lite regnigt i år :).

Mer om detta såg jag på UNT:s hemsida:
http://www.unt.se/uppsala/uppsala-smyckas-av-studenter-1893711.aspx

0 kommentarer:

Skicka en kommentar