torsdag 25 oktober 2012

Hamnspången över Fyrisån

Det finns inte så många parker i Fålhagen och de som vi har, ska vi bevara och ta hand om. På fredag den 26 oktober mellan kl. 11 och 12 öppnas Hamnspången! Även om Hamnspången inte ligger i Fålhagen så kommer det att öka  livskvaliteten för fålhagenbor eftersom vi får lättare tillgång till stadsparken och det tycker jag är helt underbart! Från och med fredag är det bara att ta Strandbodkilen raka vägen ner mot ån så är man framme vid stadsparken. Underbart! Man får dock inte glömma bort grönområden i Fålhagen där vi fålhagenbor kan koppla av och där hararna skuttar runt och där grönområden skapar lugn. Det är viktigt.

Bilden är från Kärrfotbolls-VM som jag deltog i för några år sen. Jag är glad att jag inte deltog i år med tanke hur mycket det regnat. Vad har bilden med inlägget att göra? Jo, ibland går det snabbt från planeringen till färdigställande och bron över Fyrisån är ett sådant exempel. Bra jobbat Uppsala kommun, den här idén fastnade inte i Uppsalaleran utan blev verkställd snabbt.

Mer om Hamnspångsinvigningen:
http://www.uppsala.se/sv/Nyhetsarkiv/Nyheter-Boende-miljo-trafik/Invigning-av-Hamnspangen/


Från beslut till verkställande:
http://www.unt.se/uppsala/ny-cykelbro-over-fyrisan-312010.aspx

Man kan faktiskt inte skriva om broar i Uppsala utan att länka till Scribo. Har ni funderingar om broarna i Uppsala så är det bara att klicka på den här länken (samhällsservice på hög nivå):
Om Hamnspången:
http://www.scribo.se/nya-bron-vid-stadstradgarden-20-juli-2012
Om broar i allmänhet:
http://www.scribo.se/category/broar-vattendrag





2 kommentarer:

Scribo sa...

Hej och tack för länkarna. Ja, det var ovanligt snabb agerat av kommunen. De är ju inte kända för det direkt. Å andra sidan när något beslut går emot någon grupp få de oftast skäll för att de varit alldeles för snabba :) Men ja, detta gick undan.

Juuso sa...

Jo, det gick fort. Vilka fina bilder du hade tagit på invigningen. Och så undrar jag om det verkligen är så att man inte ska kunna använda hamnspången på kvällstid. Det känns jätteskumt.

Skicka en kommentar