söndag 8 december 2013

Adventskalender: Fråga nummer 8

Fråga 8
Vad tänker ert parti göra med områdena kring Fyrisån mellan Flustret och Flottsund? Jag är för att bevara Åriket så orört som möjligt. Kommer ert parti att rösta för fler bilbroar över Fyrisån där?

Moderaterna
Vi har under de gångna åren satsat pengar för att Åriket ska tillgängliggöras så att fler ska kunna ta del av detta vackra område. Vi vill utveckla åstråket och tillgängliggöra vår vackra natur. Uppsala behöver emellertid också utvecklas sin infrastruktur så att Uppsala klarar att växa. Vi behöver fler bostäder men också fler vägar och broar. Centrala Uppsala behöver avlastas från bildtrafik. Vi behöver bättre luft och minskade utsläpp.  Just nu är ett antal förslag om broförbindelser ute på samråd. Alla är välkomna på öppna informationsmöten den 14 november och 5 december.

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet anser att vi kan ha en gång- och cykelbro i höjd med Ultuna och därmed också en gång- och cykelväg men vi vill inte ha en bilväg genom Åriket, därför säger vi också nej till en kollektivtrafikbro. Bil- och kollektivtrafik menar vi kan ta vägen via Flottsund.
All planering i området måste utgå från att det ska bildas ett naturreservat och ett världsarv.
Årummet och Linnéminnena/-stigarna ska bevaras och vara tillgängligt för Uppsalaborna. Vi kan tänka oss ny bebyggelse i Ulleråker men utan att göra avkall på strandskydd och Uppsalabornas möjligheter att ha ett rekreationsstråk längs med ån.

Socialdemokraterna

Socialdemokraterna förespråkar en kollektivtrafiklösning. Frågan är dock på kommunalt samråd nu för att utvärdera olika alternativ. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar