måndag 2 augusti 2010

Folk är lata ibland

När den årliga containern för grovsopor ställdes på vår gård i våras stod det klart och tydligt att inga elektroniksopor får läggas i containern. Så vad gjorde de som hade elektroniksopor? Jo, de dumpade dem bredvid containern. Varför tar jag upp denna gamla händelse? Jo, våran kaffebryggare gick sönder, och vi ska samla ork för att köra bort till tippen med den. Då är det lite surt att se att någon annan precis har ställt sin kaffebryggare på golvet i sophuset. Den har stått där några dagar, men igår stod den plötsligt utanför sophuset :). Kanske är det vicevärden som markerar att man inte får slänga den i spohuset. Undrar vad som händer med den nu:)?

Men vi ska alltså vara duktiga och köra bort kaffebryggare till återvinningsstationen. Men duktiga och duktiga.. alltså det är ju gratis att slänga saker där, och den ligger bara några minuters bilväg bort - i Librobäck. Så det är ingen jätteuppoffring att slänga sina sopor på rätt ställe. Här är en karta för alla som inte vet vart återvinningsstationen ligger: http://kartor.eniro.se/m/IMWzz
Dessutom går det att ta buss 13 dit, om ni vill vara mer miljövänliga och inte ta bilen.

Nu när jag precis skulle publicera detta inlägg öppnade jag dagens UNT. Där står en helsida om återvinningsstationer i Uppsala :). Vilken tajming. Nåja, de säger att inflödet har ökat jättemycket de senaste åren, så antagligen har folk börjat sortera bättre. Plus att vårt samhälle har blivit ett slit-och-släng-samhälle, men det kan jag skriva om en annan gång...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och då är den på Spikgatan i Boländerna ännu närmare.

Niina sa...

Jaha, ni ser - soptipparna finns ju överallt :).

Juuso sa...

Och självklart så står det om återvinningssationen i Boländerna i UNT just den morgonen när du publicerade ditt inlägg :).

Anonym sa...

Jo, men generellt är det en av sakerna som bra ned Fålhagen nästan allt som inte finns i stadsdelen finns inom gångavstånd i nån av de angränsade stadsdelarna antingen i Boländerna eller i Centrum :) om det alls finns i Uppsala.

Skicka en kommentar