torsdag 8 december 2011

Cykelparkour i Frodetrappan?















Mitt i Fålhagen-bloggaren har med ökad oro observerat att det inte verkar finnas plats för fålhagenboende cyklister! Jag hade räknat med att det skulle byggas en cykeltrappa här men efter att en bloggläsare undrade om det verkligen kommer att finnas plats för cyklister så har jag själv konstaterat att det inte verkar göra det. Kommer det att byggas en cykeltrappa här eller kommer de redan våghalsiga uppsala/fålhagencyklisterna att tvingas till parkour på cykel här eller? Och alla vi som ska gå ner för trapporna, kommer vi att få kippa efter andan som asparna i fyrisån när någon våghalsig cyklist kommer i hög fart och inte kommer ihåg att det inte finns någon cykeltrappa här. Frågorna är många, svaren få. Tyvärr så verkar inte Uppsala kommun ha någon som är som är ansvarig för sociala medierna, så som större företag numera har så inte ens ett blogginlägg kommer att leda till ett svar på frågan. Hmm. Man bygger inslussning på stationshuset nu efter första kalla vintern. Undrar om den var planerad eller om man glömde det också.

I vilket fall som helst, är ni cyklande fålhagenbor eller ska ta er genom Frodetrappan så föreslår jag att ni tittar på det här Youtubeklippet, spola fram till ungefär 58 sekunder så förstår ni vad jag menar...
http://www.youtube.com/watch?v=98gDzvjRJhs&feature=player_embedded

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer man inte som tidigare under arbetet att kunna cykla från Norrtäljegatan längs båghuset? Å andra sidan kommer cykelvägen att korsa alla dem som kommer från frodeparkstrappan....

Juuso sa...

Jo, det tror jag att man kommer att kunna göra men det blir intressant att som fotgängare ta sig levande genom där. Sedan tänkte jag att eftersom man vant sig vid att cykla ner för trappan så kommer det att bli problem. Jag kanske är lite negativ nu :).

Niina sa...

Idag när jag gick förbi trappan såg det nästan ut som att de gör en smal cykelväg förbi där också. Man kan ju alltid hoppas:). Norrtäljegatan tycker jag är en omväg om man kommer från vårt håll.

Skicka en kommentar