onsdag 14 december 2011

Kupp mot Internetcaféet















Jag brukar alltid titta på 24 UNT:s program Blåljus som jag tycker är en mycket bra lokalvariant av Efterlyst. Förra veckan handlade ett av inslagen om ett inbrott mot Internetcaféet vid Sivia torg. Det är samma lokal där man förut kunde spela biljard. Det finns flera intressanta detaljer med inbrottet.

En intressant detalj är hur man lyckas sno 75 datorer utan att någon märker det. Någon måste ha sett någonting av intresse! Hör av dig till polisen i så fall. Christer & Co behöver just din hjälp. Hur har man gjort? Har man parkerat en lastbil vid Musikens hus för att det skulle se normalt ut att ta dit en massa datorer. Jag vet inte men någon måste ha sett någonting.

En annan intressant detalj med inbrottet är att det inte finns några spår av inbrott utan gärningsmännen (utgår ifrån att de varit flera). I inslaget konstaterar polisen att gärningsmännen antingen gömt sig kvar i lokalen eller haft tillgång till en nyckel. Hmm...

Det var inte bara datorer och skärmar man tagit utan man hade även passat på att ta med sig godis och läsk. Ja, antingen så är det ungdomar eller insnöade nördar med ett jätteLAN i sikte som snott sakerna. Må polisen lösa brottet!

Se hela inslaget och andra brott i Uppsala...
http://www.unt.se/24unt/#category=1089629&date=2011-12&clip=1565091&startTime=0m0s

0 kommentarer:

Skicka en kommentar