fredag 9 december 2011

Stationsrestaurangen

I söndags åt vi på Stationen, den nya restaurangen i gamla stationshuset här i Uppsala. Den kan ju nästan sägas ligga i Fålhagen, den ligger ju bara några meter från gränsen:). Vi försökte äta där redan fredag kväll, men då var alla bord upptagna och det var verkligen fullt med folk. Ett tips är alltså att boka bord om man vill dit. Men i söndags åt vi lunch istället, i brasseriedelen, som är Paris-inspirerad. Lunchmenyn där är densamma som middagsmenyn, så vi kan härmed recensera maten ändå. Vi tog råbiff respektive fläskschnitzel, och så tiramisu respektive kaffegodis till efterrätt.

Maten var riktigt fransk, man hade inte snålat med smöret, och det var pommes frites till flera av rätterna. Pommes fritesen var dock jättegoda! All mat var god, men ta inte en hel råbiff om ni inte är jättehungriga. Jag fick lämna halva, för den blev för mäktig. Tiramisun var lite för "fluffig" för Juusos smak, han hade gärna velat ha en riktig botten på den. Kaffet var dock jättegott. Jag åt kaffegodis, vilket var en ordentligt stor god pralin. Den innehöll en rolig överraskning - den hade dekor av sånt där ämne som knastrar i munnen och i huvudet (ni vet, som var så poppis på 90-talet). Jag tyckte det var kul.

I övrigt så var inredningen gammaldags och fin och förde tankarna till Orientexpressen. Stället var dessutom härligt lugnt en söndag lunch:). Servicen var också jättebra, så det här är en restaurang vi gärna återkommer till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar