måndag 9 januari 2012

Krock vid Vaksala torg

En annan del av Väderkvarnsgatan

Imorse vid halv sju krockade två bilar i korsningen Väderkvarnsgatan-Vaksalagatan. Ingen behövde föras till sjukhus efter krocken, vilket var tur. Detta är en farlig korsning på flera sätt. Det åker till exempel bussar åt alla håll i korsningen, och de kan snabbt komma runt hörnet när oskyddade fotgängare korsar övergångsställena vid grön gubbe.

Förutom det stora antalet bussar som kör snabbt så är korsningen inte optimal för bilar heller, som olyckan antyder. Till exempel så svänger filerna rätt konstigt om man kör rakt över korsningen längs Väderkvarnsgatan från Kvarngärdeshållet (dvs så att man har Vaksala torg till höger om sig). Där är det nog många som råkar byta fil utan att knappt förstå vad som hände. Dessutom så får många bilister bråttom att byta fil medvetet, när de inser att den högra filen tar slut strax efter korsningen.

En annan farlig aspekt är att de som kör rakt fram och de som ska svänga vänster har grönt samtidigt. Detta gör att det är mycket svårt att svänga vänster från Vaksalagatan vid tidpunkter när det är mycket trafik. Man får helt enkelt krypa fram, vänta tills det blir rött, och sen skynda sig. Tyvärr är det just då ofta många fotgängare ute på övergångsstället till vänster, som man förhoppningsvis hinner se och bromsa för.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar