lördag 15 januari 2011

På begäran - kulinaristiska upplevelser, nästan i Fålhagen















Eftersom Malin efterlyste restaurangstips i Fålhagen eller i närheten så kunde inte jag låta bli att omedelbart skriva om Tilltugg, en av mina favoritrestauranger i Uppsala. Tilltugg ligger på Vaksalagatan, mitt emot Musikens hus. Alltså nästan i Fålhagen och den är säkert en favorit bland många av oss som bor här. Vi kommer dock att skriva om fler restauranger framöver. Men man ska börja med en av de bästa :). Tilltugg är en middagsrestaurang med tapas. Där kan man äta underbart goda vitlökschampinjoner i smör eller varför inte ta chorizor med tomatsås på. De är grymt goda och starka :). Men den absoluta favoriten är nog deras pimentos, ifyllda med underbar ost. Självklart sköljer man ner detta med lite rödvin. Så himla gott! Och om man inte gillar rödvin så ska man definitivt testa deras Negroöl. Den är lite speciell och mycket god. Om jag inte minns helt fel så skulle den kunna klassas som mörk lager. God är den och särskilt om man vill slippa de annars väldigt vattniga spanska ölen. När Tilltugg har deras Tobleroneefterrätt med i menyn så ska man ta den! Supergod!





















Efter allt detta ätande och drickande blir man förstås nödig. Det är då man ska besöka Tilltuggs fina toalett. En upplevelse det också.





















Skulle man inte känna för att äta sig jättemätt så kan man alltid ta en av Tilltuggs goda drinkar. Självklart använder man äkta bär i drinkarna. De passar jättebra när man är jättetörstig och behöver ha någonting sött, kallt och uppiggande!

Skulle man inte vilja äta middag så kan man äta en god lunch på Musikens hus eller UKK som man också kallar byggnaden för. Lunchen kostar 100kr och man möts av ett mycket gott salladsbord. Man har alltid en kött- och en fiskrätt att välja mellan. Det finns säkert vegetariska alternativ om man föredrar det.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt, tack så mycket! Har aldrig testat Tilltugg för jag tycker det ser så trångt ut där inne, men det är säkert en del av charmen. Får ta ett besök snart

Malin

Skicka en kommentar