torsdag 27 januari 2011

Vad kostar en lägenhet i Fålhagen?















Drömmen om Fålhagen...
I söndagens UNT kunde man läsa att Uppsalas bästa stadsdel är den tredje dyraste att bo i, sett per kvadratmeter. Fålhagen har behållit sin tredje plats. På toppen har det hänt en liten förändring, nämligen att Kåbo numera är den dyraste stadsdelen. Först trodde jag att man sålt villor i fin-Kåbo men så var det inte utan man har byggt nya hus där och det har tydligen drivit upp priserna. En kvadratmeter i Kåbo kostar ofattbara 39 769 kr i snitt! Priserna har ökat med 22% i Kåbo sedan senaste "mätningen". På andra platsen ligger Innerstaden där man får betala 34014 kr i snitt för att få en kvadratmeter.

Här i Fålhagen kostar en kvadratmeter 31537 kr i snitt. Det är också väldigt dyrt men bra för oss som redan har en lägenhet här. Bubbla daa bubbla dii? Billigaste kvadratmetrarna i stan hittar man i Sävja-Bergsbrunna där en kvadratmeter kostar 8596 kr i snitt. På näst sista platsen ligger Stenhagen med sina 9179 kr per kvadratmeter. Dock bör man komma ihåg att avgifterna både i Sävja och Stenhagen är höga så det kostar nog lika mycket att bo centralt eller ocentralt. Även om kvadratspriserna i Sävja hade gått ner med hela 5%!

Snittpriset per kvadratmeter ligger på 25 468 kr här i Uppsala Sedan 2009 har priserna ökat med 17%!!! Bubbla daa bubbla dii? Eller så tjänar folk bara mycket mer än en vanlig språklärare och egenföretagare :). Områden där priserna gått ner är följande (nedgången anges i procent): Luthagen -4%, Kvarngärdet -7%, Eriksberg-Norby -10%, Flogsta-Ekeby -10% och så Löten -15%!!!

Det ska bli intressant att se hur kvadratpriserna utvecklas framöver...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar