torsdag 15 september 2011

Föryngringsprocessen på Vaksala torg




















Det var inte så länge sen som ett träd självföll på Vaksala torg. Det är väldigt sällan som man ser träd falla i stan men nu hände det, egentligen helt utan vind och blåst. Kanske var det dörrbytet eller fasadrengöringen som satte trädet i rörelse. Tur var att trädet inte föll på de nya dörrarna eller fruktståndet för det hade varit katastrof för oss alla och för fruktförsäljare i synnerhet. Ganska snabbt efter trädets fall kapades även bildens träd ner. Varför man inte kapade av hela trädet vet jag inte och vad står den rödgula-skylten för?



















Den här bilden visar att kommunen nu påbörjat en föryngringsprocessen. Det välkomnas så att vi slipper ha bara jättesmå träd runt Vaksala torg om 10-20 år. Kanske kunde man göra torget ännu grönare? Det är nog lite svårt eftersom man då skulle minska marknadsytan och Vaksala torg är ju hela Uppsalas och Fålhagens markandsplats. Så är det.

2 kommentarer:

Eva Berglund sa...

Vad gör det omöjligt att låta stånden stå mellan träd?

Juuso sa...

Det är en mycket bra fråga för stånden har ju världens fulaste parasoller,allt i från Heineken till riktigt fula. Solen skulle inte vara ett problem bland träden men kanske skulle själva torget kännas mindre levande.

Skicka en kommentar