fredag 9 september 2011

Kvarteret Sverre och intressanta upptäckter...




















Kvarteret Sverre som har tre mycket vackra lechehus och så ett mycket fult hus runt kullen där väderkvarnarna en gång malde spannmål, ska inom kort genomgå en förändring. Just nu håller byråkratins hjula mala runt området. Innan jag skriver om det senaste så tänkte jag ta oss tillbaka i tiden till oktober 2010. Då ville man bygga ett hus på innergården. Det planerade huset skulle byggas av trä. Det är aningen bekymrande eftersom man inte kommer åt det planerade huset med brandkårens maskinstege. Det låter aningen farligt. Får man verkligen bygga hus mitt i stan och som brandkåren inte kommer år bästa möjliga sätt? Jag har även lärt mig att det tidigare funnits både tegelbruk och billackeringsfirma i kvarteret och eventuella föroreningar från dessa verksamheter ska hanteras vid byggandet. Mera information om detta:
http://kartor.uppsala.se/scripts/hsrun.exe/extwebb/dynamiskt2/MapXtreme.htx;start=PutPDFDoc?File=101129140050487.pdf&Path=e:\staticweb\diarkdoc\&quitSession=True&FileFormat=.pdf

Ett annat projekt i kvarteret Sverre är förstås renoveringen av det fula huset och samtidigt passar man på att bygga ut i höjd och bredd. Det kan man se på arkitektfirmans hemsida. Intressant, man kommer dels bygga uppåt och samtidigt gör man ju fasaden mycket snyggare men det riktigt intressant är att man bygger i bredden så som det ser ut på ritningarna. Det betyder att Soul Steak Houses uteservering kommer att försvinna och bli en del av Uppsala hems hyreslägenheter. Det i sin tur kommer att kasta en skugga rakt över Hjalmar Brantingsgatan 4 som Anders Diös en gång i byggde åt sig själv. Det känns lite så där. Å andra sidan är inte uteserveringen direkt någonting upplyftande att titta på. Men skuggan som kommer att bildas över Hjalmar Brantingsgatan 4 är bekymrande. Som boende i Fålhagen tyckte jag att det räckte med att överskuggade Frodegatan 2 med ett stort hotell och berövade de boende eftermiddagssolen.
http://www.ksark.se/artiklar/

0 kommentarer:

Skicka en kommentar