söndag 11 september 2011

Uppsala 86ers vann igen...

Dagens match mot Nyköping Baltic Beasts var en mycket tuff drabbning. Det stod 0-0 när det var dags för pausvila. Båda lagen spelade bra och trots att det stod 0-0 så bjöd matchen på spännande vändningar. Det var efter pausen som Uppsala 86ers kopplade greppet om matchen och det kändes som om Nyköpings försvar inte orkade med Uppsalas anfall som var mycket mer varierande under den andra halvan av matchen. Uppsala använde sig mer av kastspel och det gjorde att matchen ändrade tempo och Uppsala kom loss lite även poängmässigt. Matchen var dock grymt jämn. I slutet av fjärde kvarten gjorde sig en nyköpingspelare skyldig till ett personligt fel vilket gjorde att Uppsala 86ers fick en kickstart för sin drive som strax därefter slutade med att 86ers gjorde en touchdown. Då började det kännas som att Uppsala skulle vinna matchen. Nyköping kom närmare i slutet och det hela blev rätt så spännande. Hade Nyköping lyckats göra två poäng på sitt extrapoängförsök så hade det blivit riktigt spännande med bara en minut kvar. 86ers # 73 Henrik Greene mosade Nyköpings QB vid extrapoängförsöket och efter det misslyckade extrapoängförsöket kändes det som att det skulle krävas ett mirakel för att Nyköping skulle kunna vinna matchen.

Jag måste säga att en blåsorkester passar utmärkt för amerikansk fotboll. Det blir liksom bra stämning när man spelar Go West när motståndarlaget ska ta sig från väst till öst. Att motståndarlaget går bakåt är bra för hemmalaget :). Det var annars också mycket underhållande och att de släppte loss och spelade lite Abba i slutet kändes bara underbart. Skönt också att den enda blåsten på Österängs IP inte var vinden. Det var lite kallt idag. Eftersom jag varken vann en middag på Lingon eller en SM-finalbiljett så ska jag köpa en biljett till SM-finalen idag så att jag är garanterad en plats på läktaren. Gör det du också :).