måndag 24 oktober 2011

Parkia i Fålhagen




















Efter en insändare i UNT där en stackars bilist fått en kontrollavgift av Parkia KB, bestämde sig Mitt i Fålhagen för att granska Parkia kb och det finns flera frågetecken kring företaget som används utav flera bostadsrättsföreningar här i Fålhagen. Inte minst ledde Ulf Bellås arroganta sätt att, trots modern teknologi, "tvinga den bötfällda till Parkias kontor för att titta på bilden från bötfällningen, till att vi blev intresserade av att granska företaget. Det kändes väldigt fyrkantigt och hans svar andades stilen "Vi testar om ni betalar eller inte". Med en enkel sökning på nätet kan man hitta en mängd alarmerande rapporter om hur företaget arbetar. Det är verkligen väldigt många som har negativa åsikter om företaget. Det kan man i för sig förstå för ingen blir väl glad av att få parkeringsböter. Det man däremot inte hittar är en hemsida för Parkia kb. Att ett så pass stort företag inte har en hemsida kändes lite konstigt.

Mitt i Fålhagen har även upptäckt att Parkia kb enligt flera källor saknar F-skattesedel! Detta har vi kontrollerat med Skatteverket. Att ett företag inte har en F-skattesedel leder till problem för dem som har Parkia som sitt bevakningsföretag om man betalar en faktura till företaget. Om ett företag inte har en F-skattesedel så är det den som anlitat företaget som blir tvungen att betala skatter och avgifter till Skatteverket (30%)! Ett exempel: på en faktura på 10 000 kronor så måste man betala 3000 kronor till Skatteverket och 7000 kronor till Parkia. Om man missar detta så blir man betalningsskyldig i efterskott till Skatteverket om de upptäcker det hela.

Vi har nu kontaktat några föreningar i Fålhagen som använder sig av Parkia och informerat dem om att företaget saknar F-skattesedel för i år. Det är bäst att ringa företaget och höra sig för varför de inte har F-skattesedel och får man inte ett tillfredsställande svar så är det på sin plats att säga upp avtalet med dem. Om man nu betalar fakturor för deras tjänster. Eftersom jag inte fått några böter från företaget i fråga så vet jag inte om fakturorna sköts av ett annat företag. Man blir intresserad av att få höra hur det går till att driva ett företag utan en giltig f-skattesedel. Det kan ju hända att Parkia har en bra förklaring, och då får de gärna höra av sig till oss.

6 kommentarer:

Eva Berglund sa...

Bra jobbat! Vad duktiga ni är!

Anonym sa...

Mycket intressant!

Björn Sahlin sa...

Ytterligare om Parkia..
Den "tjänsteman" som finns på Heidenstams Torg har en massa konstiga knep för sig:
Kolla att det påstådda fotot föreställer DIN bil!
Hur är fotot taget. Kolla vinkel så att kvittot inte syns!
Står på vakt vid kyrkan och lappar bilarna m,edan man går in på ICA och hämtar Parkeringsskiva,
Enligt kommunens trafikförordning inträder parkering först efter 10 minuter. Borde inte Parkia HB ha samma regler? Tydligen skapar dom sina egna regler. Sedan kan man kräva att bildbevis skickas till angiven e-postadress och inte på deras kontor på Kungsängsvägen 21!
SEdan detta med F-skattesedel..
Kanske Skatteverket borde göre ett besök och kolla riktigheten i detta påstående!

Juuso sa...

Jag har också hört om det där med Heidemstams torg, helt tokigt. Jag vet inte om du sett mitt andra inlägg om Parkia för de försökte lura min kompis att betala samma avgift en gång till. Hen upptäckte att det inte var samma bankgiro och hörde av sig till Parkia. Så deras arbetsmetoder kan verkligen ifrågasättas.

När jag skrev detta inlägg så saknade Parkia F-skattesedel, men numera har de F-skattesedel.

Unknown sa...

N

Anonym sa...

Skumt företag

Skicka en kommentar