måndag 10 oktober 2011

Restauranguide för Fålhagenbor, del 3: För finmiddagen

När jag var student tittade jag lystet mot Wermlandskällaren som låg bredvid Värmlands nation, och tänkte att där vill jag äta sen när jag tjänar pengar och har råd. Det gjorde jag också sen, och skulle gärna ha rekommenderat restaurangen till er alla om det inte vore för att den har stängt numera.

Så var kan man äta nuförtiden om man vill äta en riktigt fin och god middag? Ja, mitt förstahandsval är lätt Villa Anna. Villa Anna är i en klass för sig. Allt är genomtänkt och perfekt in i minsta detalj. Närproducerat och ekologiskt dominerar menyn. Inredningen är stilren och fin. Servitören får just dig att känna dig välkommen. Toaletten kunde jag bosätta mig på. Gå dit och prova! http://www.villaanna.se/restaurangen/

Domtrappkällaren är annars det klassiska valet i Uppsala: http://www.domtrappkallaren.se/. Deras källarvalv är väldigt mysiga, och vi har fått väldigt bra service även där. Både mat och dryck har också varit jättegoda.

I Fålhagen finns tyvärr ingen restaurang jag kan rekommendera just för det här syftet. Det närmaste är väl Peppar peppar som ligger på Suttungs gränd 3: http://www.pepparpeppar.com/. De har fått UNT City:s läsarpris Guldkajan tre år i rad nu. Men det är orättvist att jämföra dem med ovan nämnda restauranger eftersom de ligger i en annan prisklass och med lite annan målgrupp. Men de kan rekommenderas ändå!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar