torsdag 6 oktober 2011

Restauranguide för Fålhagenbor, del 1: Plockmat

Ostfyllda pimentos. Bild tagen på Tilltuggs systerrestaurang Plock.

Här är första delen i en mini-serie som ska tipsa alla Fålhagenbor (och andra Uppsalabor också för den delen) om bra restauranger man kan besöka i stan. Jag kommer både nämna restauranger som ligger nära Fålhagen, och sådana som ligger lite längre bort. Temat för första delen är plockmat, och vad passar då bättre än att börja med Fålhagensbloggarnas favorit: Tilltugg.

Tilltugg ligger på Vaksalagatan 24, dvs nästan i Fålhagen, och är en tapasrestaurang. Maten är god och prisvärd, personalen är mycket trevlig, och toaletten är stans snyggaste! Rätterna byts förstås ut då och då, men några favoriter är vitlöksgratinerade champinjoner, räkor i chili och vitlök, och getost, lökmarmelad och honung. Deras hemsida är www.tilltugg.com.

En annan restaurang med god plockmat är Hodja, som ligger på Sysslomansgatan 13: www.hodja.se. Vi var där förra vintern, så jag minns inte längre vad vi åt, men gott var det! Och inredningen är väldigt mysig och tusen- och en natt-lik. Deras meny består av turkiska smårätter som till exempel babaganoush, hommous, ugnsbakad marinerad fetaost och kycklingpiroger.

Och till sist vill jag nämna relativt nyöppnade Meza, som ligger på Östra Ågatan 11: www.meza.nu. De erbjuder libanesisk mat, både smårätter (meza)och huvudrätter. Första gången vi gick in där var det så nytt att de inte ens hade öppnat köket, utan de serverade bara dryck den kvällen. Det var så goda drinkar och trevlig personal att vi snart gick dit igen. Och det var bra, för maten var också supergod. Vi åt underbara smårätter som spenatknyten, grillad halloumi och labne (någon slags yoghurt med mynta) med bröd.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar