måndag 2 juli 2012

Sommardeckare del 1

Bloggarens förord
Morden i Fålhagen – en sommardeckarserie med en vag stadsdelskoppling men om inte annat så bor skribenten i Fålhagen. Med tanke på de starka reaktionerna på UNT:s första aprilskämt är det sorgligt nog på sin plats att påpeka att den här deckarserien är helt och hållet påhittad av mig. Ingenting är sant!

Prolog
Per-Olof hade varit fastighetsskötare hela sitt yrkesverksamma liv. I går hade han fått ett mail från förvaltaren om att det luktade illa i en bostadsrättsförenings soprum. Det var dit han var på väg nu för att kolla läget. Antagligen var det bara en råtta som dött någonstans i soprummet. Det borde inte ta alldeles för länge att avlägsna råttkroppen från soprummet och därefter skulle han kunna  ta en liten kaffepaus innan det var dags att städa föreningens gräsmatta. Han såg framemot sin första kaffekopp men först skulle han bara till soprummet runt hörnet.

Det här är inte bra, tänkte Per-Olof när han närmade sig soprummet. Lukten trängde sig ut till gården och med sina år inom branschen visste Per-Olof vad som väntade på honom. Han hade ju varit tvungen att öppna ett antal lägenhetsdörrar åt polisen när någon dött i lägenheten. Det var dödslukten som han kände den här gången också. Han öppnade dörren snabbt.  Han lämnade dörren öppen för att soprummet skulle vädras lite medan han letade genom alla kärl. I ett av kärlen hittade han en svart sopsäck som garanterade att hans morgonfika skulle bli försenat. Han gick ut och ringde 112. Han vill ha både polis och ambulans till en bostadsrättförening på Frodegatan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar