onsdag 4 juli 2012

Sommardeckare del 3


Kapitel 2
Vad är det här nu då, tänkte kommissarie Karlsson. Det är minst tjugo fönster mot soprummet och ingen har sett någonting. Varför satt det ingen övernyfiken man eller kvinna i rullstol med utsikt över gården. Karlsson var aningen frustrerad över att mindmapsprogrammet på hans smartphone inte redan generat någon form av mördarprofil för liket i soprummet hade blivit mördat, det hade Karlsson hört kriminalteknikerna konstatera ganska omgående och inte kröp en död man in i en sopsäck på egen hand. Nu var han tvungen att intervjua alla. Det fick bli han och Larsson som skulle gå runt och intervjua de boende. Karlsson hoppades på ett snabbt slut på utredningen för sådana här spaningsmord hade en tendens att dra ut på tiden. Det var dags att börja jobba medan andra jobbade med att få reda på vem den mördade var. Karlsson ropade på Larssson. Det var dags att aktivera poliskårens två topputredare.

Karlsson hade inte alltid varit polis. Hans föräldrar hade ju styrt honom in på forskarspåret. Han hade spenderat de 10 första åren av sin yrkeskarriär i ett labb och försökt lösa gåtan om vad som händer i våra hjärnor när vi dricker alkohol. Efter att han tröttnat på berusade möss som betedde sig oberäkneligt och till synes utan någon naturvetenskaplig förklaring, bestämde sig Karlsson att jobba med berusade unga män. Därför sökte han till polisskolan och blev intagen på en gång. Han hade inga problem med att klara av de fysiska kraven eftersom han alltid varit noggrann med sin egen hälsa. Det var för övrigt i polisskolan som han hade träffat  Larsson som visade sig vara duktig på avläsa människor. Det var så de hade hittat varandra. Dock endast yrkesmässigt.

Nej, smartphonen gav verkligen inga variabler att jobba utifrån. Lika bra att lägga den i fickan och börja med traditionellt fotarbete. Det skulle bli en lång dag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar