onsdag 11 juli 2012

Sommardeckare del 10

Kapitel 8
Jaha, då har vi nog hittat vårt offer, sa Karlsson när ingen kom för att öppna dörren när de ringde på hos Lustig. Karlsson plockade upp sin smartphone och ringde förvaltaren som lovade komma på en gång för att öppna dörren.

Efter en stund dök förvaltaren upp, andfådd och stressad. Jag kom så fort jag bara kunde, förklarade han när han öppnade dörren med darrande händer. Karlsson var nära att påpeka att om de tänkt rätt så skulle det inte finnas någon kropp där men istället nöjde han med att tacka förvaltaren för att han öppnat dörren åt dem och att de skulle ringa igen när dörren skulle stängas. Förvaltaren försvann snabbt och tacksamt.

Det ser onekligen ut som att Sven Lustigs liv tog slut någon gång mellan onsdag kväll och torsdag morgon eftersom morgontidningarna låg orörda på dörrmattan. Samtidigt upptäckte både Karlsson och Larsson någonting väldigt intressant i hallen. Någonting som berättade mer om Lustigs sista stunder vid liv.
Plötsligt vaknade Karlssons smartphone till liv. Smartphonen hade ett speciellt ljud för patologens meddelanden och när tonerna av Alf Robertssons Olles grill och bar hördes, visste Karlsson med ens att patologen nu hade någonting viktigt att berätta. Vad, enligt patologen dog Lustig alltså av en överdos av sköljmedel. Kan man ens dö av överdosering av sköljmedel och hur i hela friden får man i sig det? Vem vet sånt? Det var de spontana tankarna som både Karlsson och Larsson smurfade på. Nu blev IKEApåsarna i hallen helt plötsligt högintressanta för utredningen. I  den ena påsen var det rena kläder i och i den andra påsen var det smutsiga kläder i.
Karlsson ringde snabbt till förvaltaren och berättade att Lustigs lägenhet skulle undersökas av kriminalteknikerna och att förvaltaren inte behövde oroa sig för att dörren skulle bli olöst. Däremot ville Karlsson och Larsson att förvaltaren skulle släppa in dem i föreningens tvättstuga.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar