tisdag 3 juli 2012

Sommardeckare del 2



Kapitel 1
Kommisarie Karlsson  hade precis kommit till stationen. Han var en inbiten renlevnadsmänniska som sprang 5 km varje morgon före jobbet. Han hade en spänstig kropp som fick honom verka 10 år yngre än vad han var. Morgonträning var verkligen någonting som passade honom utmärkt eftersom han då kände sig pigg och alert inför dagens utmaningar. Just idag skulle han få ta itu med en riktig mordutredning. Det var det som morgonens första telefonsamtal handlade om. Han antecknade allting på sin smartphone och skapade en enkel presentation om situtionen innan han gick till morgonbriefingen. På vägen dit tänkte han att det här skulle bli en annorlunda dag för alla.

Kommissarie Karlsson harklade några gånger för att rensa halsen innan han började prata. Hans kolleger hade redan listat ut att det var någonting extraordinärt som Karlsson skulle berätta eftersom han hade klivit upp på podiet och  skulle visa någonting på projektorn.
Hör ni, det är bäst att ni lyssnar noga, sa Karlsson medan han startade projektorn. Idag ska vi till Frodegatan. Man har hittat en sopsäck där och de första poliserna på plats har kunnat bekräfta att det ligger en människokropp i sopsäcken. Det kan handla om en uteliggare som kvävts tills döds i sin jakt på lite värme men det är nog mer sannolikt att det handlar om ett riktigt mord, eller åtminstone dråp. Brottsplatsundersökningen borde vara i full gång så att när vi kommer dit så ska vi börja med att intervjua medlemmarna i bostadsrättsföreningen och därefter utför vi en helt vanlig polisutredning. Har ni några frågor? Inte? Ok, då åker vi dit.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar