fredag 27 juli 2012

Tegelbruket flyttar vidare










Bilden ovan har ingen koppling till själva blogginlägget. Nu ska vi nämligen flytta oss till nuvarande kvarteren Håkan och Nils dit Waksala gamla tegelbruk flyttade när leran tog slut på förra stället. Det visade sig nämligen att trots att jag fotat och gått i de flesta delarna av Fålhagen så är kvarteren Håkan och Nils i princip okända för mig. Det måste jag göra någonting åt. Det är nu man kan säga att hela verksamheten koncentrera sig på kvarteren längs Hjalmar Brantingsgatan, eller Tunagatan som det då hette.

Den tredje lergropen låg mellan Frodegatan och Hjalmar Brantingsgatan. Det är verkligen där längs Hjalmar Brantingsgatan som man hittar lergroparna så jag ska inte redogöra för var och en utan buntar ihop och avslutar lergropspromenaden imorgon med att redogöra för det området och påverkades mest utav tegelindustrin.





Källor:
http://www.lansstyrelsen.se/uppsala/SiteCollectionDocuments/Sv/miljo-och-klimat/verksamheter-med-miljopaverkan/inventering-enligt-MIFO/lertakter-i-uppsala-inventering-och-fororeningssituation-version-2.0.pdf

0 kommentarer:

Skicka en kommentar