söndag 8 juli 2012

Sommardeckare del 7


Kapitel 6
Karlsson och Larsson, båda väldigt vältränade, hade nu intervjuat de flesta boende längs hela Frodegatan. Många av intervjuerna gick väldigt fort eftersom ingen verkade ha sett någonting. I vissa fall hade utredningen försenats av alldeles för trevliga äldre damer som mer än gärna bjudit Karlsson och Larsson på kaffe och pratat om Fålhagen och de mord som skett där. Tyvärr så var det väldigt gamla mord som då kom upp men Karlsson och Larsson, vana utredare, lyckades relativt snabbt styra samtalet till det aktuella fallet.

Hos Rut die Lieben hade Karlsson och Larsson varit en längre tid eftersom kvinnan hade tvingat dem att sitta vid sin öppna spis och dricka te men även därför att de tyckte att damen verkade ha intressant information om fallet. Die Liebens katt låg ointresserad vid den öppna spisen, noterade både Karlsson och Larsson medan Die Lieben var i köket för att hämta te åt poliserna. Die Lieben sa att hon var duktig på att göra te eftersom det inte fanns några caféer i Fålhagen.

Snart hade kommisarierna Karlsson och Larsson en mycket bra bild över aktiviteterna i soprummet. Bostadsrättsföreningen hade inget behov av att installera ett kortläsarsystem eftersom Rut die Lieben hade full koll soprumsbesökarna. Tyvärr så kunde hon inte namnge alla och så brukar hon sova mellan kl. 22 och 04 så om det var någon som gick in i soprummet då, hade hon inte sett det. Tyvärr. Kommissarierna Karlsson och Larsson tackade för teet och lämnade damen och hennes katt i fred. Med orden ”vi hör av oss om vi behöver mer information och tack så mycket för teet”, gled de sedan genom dörröppningen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar