onsdag 13 mars 2013

Det gröna i Fålhagen


Det gäller att hämta idéer utifrån om man vill utveckla sin stad och stadsdel. Jag läste DN:s Stockholmsbilagan i lördags och mycket handlade om hur Stockholm växer. Thorbjörn Andersson, landskapsarkitekt och professor vid SLU skriver vettigt om livskvalitet och hur den påverkas negativt om förtätningen av staden går för långt. Att man idag bygger på ställen där man inte kunde tänka sig bygga förr i tiden. Därför ska vi inte förtäta Fålhagen ytterligare. Solcellshuset är ett exempel på hur man bygger på ställen som man inte byggt förut. Läste även i dagens UNT om de planerade husen i Sala backe nära gamla E4an (mellan Gröna gatan och Fyrislundsgatan)och hur bullernivåerna är för höga. Det är bra att det byggs men man måste tänka på livskvaliteten och spara på de gröna områden oavsett vilken stadsdel det handlar om. Området mellan Gröna gatan och Fyrislundsgatan är ett populärt område för harar att springa på.

Jag tycker att det är mycket viktigt att bevara grönområden i Fålhagen. Grönområden är viktiga för vårt välmående. Vi ska inte bygga bort alla gröna ytor i Fålhagen. Att kunna träffa på en hare på gården är underbart. Om ni kan ni så ska ni läsa DN:s Stockholmsbilagan för den innehåller en hel del intressanta observationer om vad som händer om man förtätar staden för mycket. Värt att tänka på även för oss fålhagenbor. Stockholm växer först och störst men Uppsala och Fålhagen verkar följa trenden.

Bygg inte bort det gröna. Tack på förhand!



3 kommentarer:

Eva Berglund sa...

Ska du inte ordna en facebooksida eller rekommendationslänk så man kan få ge en extra liten tummen upp för poster som denna

Juuso sa...

Vi har en mindre aktiv facebooksida. Borde kanske tänka på att utveckla det hela. Ska ta upp det med Niina hur vi skulle kunna göra för hon är bättre på sånt där.

Niina sa...

Jag lyckades inte lägga dit någon facebookknapp som dyker upp i varje post, som jag hade tänkt mig, på grund av att vi använder en färdig designmall. Däremot lyckades jag fixa en facebookdelningsknapp till högerspalten som både kan dela det blogginlägg man är inne i, eller hela bloggen (om man inte har klickat på något särskilt blogginlägg). Tack för tipset :).

Skicka en kommentar