fredag 22 mars 2013

Utveckling av idrottsplatserna i Fålhagen

Ibland är Google Earth helt oslagbart när man ska försöka förklara var Fålhagens idrottsplatser ligger. Idag ska jag försöka komma med förslag om hur man skulle kunna utveckla och upprätthålla kvaliteten på de här idrottsplatserna som är så viktiga för mig och för många andra fålhagenbor.

Fålhagens IP är inte bara isbanan på vintern, även om just den har varit i fokus i vinter. Isen har varit bra och många har åkt där och det är stora ytor att glida på. Det känns bra att man inte byggde boulebanan där utan sparade hela ytan åt skidskoåkare och på sommaren kommer det säker spelas fotboll där.

Lilla grusspårsrundan runt Fålhagens IP som mäter ungefär 1,2km är jättebra även om den inte alltid klarar av kraftiga regn utan det tar flera dagar innan spåret återhämtat sig. Jag har inte riktigt några bra förslag för själva gräsmattan men kanske kunde man göra den lite mer parkaktig med bänkar och kanske lite träd. Eller förstör det någon annan sport som jag inte tänkt på. Uppe på kullen av Fålhgens IP kunde man ha ett utomhusgym med utsikt mot slottet. Det är mäktigt vid soluppgången och tystnaden innan biltrafiken satt igång på Fålhagsleden. Tänk er att köra lite gymträning vid soluppgången eller solnedgången på kullen där.
Bilden är från Röbo

Den andra idrottsplatsen, Österängs IP ligger på andra sidan av Fålhagen, nära Willy:s. Där har jag bara två önskemål: 1. att Uppsala 86ers börjar spela sina hemmamatcher där och 2. att man gör banan runt gräsmattan jämnare så att man kan bättre använda Österängs IP till för att träna löpning för ibland är det som det som att springa i traktorspår.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Österängs eller Österängens?

Juuso sa...

Österängens, ibland så skriver man fel.

Juuso sa...

Och har man börjat skriva fel så autogissar programmet fel.

Skicka en kommentar